LADDERCOMPETITIE 2020

LADDERCOMPETITIE (DE/HE/DD/HD/GD)

 

Houd je van een lekker potje tennis? Vind je het leuk om ook eens andere mensen te ontmoeten op de baan? Doe dan mee de interne laddercompetities! Je speelt op een bij jouw tennisniveau passende trede van de ladder, tegen opponenten van ongeveer gelijke sterkte. Dit jaar geen wijzigingen, wel vervalt de gezamenlijke Finale/PD-dag. Het blijkt erg lastig om deze wedstrijden op één dag te plannen.

 

Hoe werkt het?

Alle spelers komen niet meer in één grote poule terecht, maar we vormen meerdere poules per onderdeel (HE/DE/HD/DD/GD). De grootte en indeling van de poules zal na de inschrijving bekend worden gemaakt. Hierbij wordt getracht zoveel mogelijk poules van 6 spelers te maken zodat je minimaal weer 5 wedstrijden speelt in de periode eind april t/m augustus. Je weet dus nu direct bij de indeling tegen welke 5 spelers je dit jaar gaat strijden op de baan. Je kunt hierbij in overleg met deze tegenstanders bepalen wanneer je speelt.

 

Puntentelling& wedstrijdduur

De puntentelling is ook heel eenvoudig: bij winst krijg je 2 punten en bij een nederlaag 0 punten (maar wel een tenniservaring rijker). In principe spelen we op tijd (60 minuten, inclusief inspelen), dit omdat je de wedstrijd dan altijd uit kunt spelen i.v.m. ons afhangsysteem. In onderling overleg kan hiervan worden afgeweken, maar er dient wel een winnaar doorgegeven te worden.

 

Wedstrijden afspraken

Afgelopen seizoen zijn er helaas weer lang niet alle wedstrijden gespeeld, met name in de heren dubbel competitie. Dit is erg jammer, je geeft je op voor deze laagdrempelige competitievorm met de intentie om leuke wedstrijden te spelen. Voor de andere pouledeelnemers ontbreken dan ook wedstrijden. Daarom het verzoek om de wedstrijden actief te plannen: de tegenstander van de eerste wedstrijd wordt nu voor je ingepland en zal vóór 1 mei gespeeld moeten worden. Hiernaast dien je weer vóór 1 juli minimaal 2 wedstrijden te hebben gespeeld.

 

Nieuwe deelnemers

Deelnemers die niet eerder hebben deelgenomen aan deze competities worden in principe in de onderste poule geplaatst. Mocht dit volgens jou niet de gepaste indeling zijn, neem dan even contact op met de betreffende laddercoördinator.

 

Lees verder

Mutatie datum / tijd :
15-03-2020/14:30 uur

De banen zijn i.v.m. de corona virus tot 6 april gesloten.

 

Voorjaarspreparatie 2020 41