Onze vereniging en reglementen

TV Peize is een gezellige tennisvereniging in het mooie en levendige Drentse dorp Peize, of zoals wij zeggen Paais. We hebben ca. 400 leden. Jong en oud kan bij ons terecht voor zowel recreatief als prestatief tennis. Wij zijn een vereniging voor en door de leden. Dit betekent dat iedereen zijn steentje bijdraagt aan het reilen en zeilen van de vereniging. Op die manier houden we de vereniging gezellig en levendig!

Tennispark

Onze vereniging bestaat sinds 1970 en is gevestigd aan de Esweg in Peize. We beschikken hier over zes prachtige gravelbanen die, als het weer het toestaat, het gehele jaar geopend zijn. Tevens is er voor de jeugd een veldje met een oefenmuur. Alleen bij een strenge winter wordt een deel van de banen (tijdelijk) gesloten. In maart zijn alle banen een aantal weken gesloten vanwege groot onderhoud.

Cashless betalen

Voor en na het tennissen kun je gebruikmaken van onze gezellige kantine en het terras. Je kunt bij ons alleen cashless betalen. Onze gasten kunnen met een pinpas betalen. Onze leden kunnen – naast hun pinpas – ook gebruikmaken van een opgewaardeerde KNLTB-pas.

Bereikbaarheid

Je kunt ons tennispark bereiken via de ingang van het parkeerterrein bij de sporthal aan de Hereweg 2 in Peize. Er is een ruime gelegenheid om je auto te parkeren. Kom je op de fiets, parkeer dan in de stalling bij de ingang van het park.

Geschiedenis

1970 Oprichting TV Peize
1995 25-jarig jubileum
1998 Opening nieuwe clubhuis
2010 40-jarig jubileum
2016 Introductie cashless betalen
2018 Interieur en inventaris kantine vernieuwd
2019 Keuken vernieuwd en aanleg LED-verlichting voor de banen
2020 50-jarig jubileum (vanwege corona zijn de feestelijkheden uitgesteld)


Ereleden

Onze vereniging heeft een rijke historie aan vrijwilligers. Een aantal (oud)leden die veel voor de vereniging hebben betekend, verdienen het om extra in het zonnetje gezet te worden. Zij zijn daarom door de Algemene Ledenvergadering benoemd tot erelid.

Naam Datum van benoeming
Foekje Ronde (tevens lid Orde van Oranje Nassau) 20 april 2016
Jaap Koster (tevens lid Orde van Oranje Nassau) 27 februari 2019

 

Statuten en reglementen

Een vereniging heeft voor haar organisatie uiteraard spelregels nodig. Dat begon met de statuten, die zijn opgesteld toen TV Peize is opgericht. Het Huishoudelijk reglement beschrijft hoe de vereniging tegenwoordig functioneert en ons beleidsplan blikt vooruit. Het baanreglement en de overige reglementen zijn gericht op specifieke onderwerpen. Hieronder vind je een overzicht van al deze documenten.