Lidmaatschap

TV Peize is een vereniging voor jong en oud. Je kunt bij ons lekker recreatief een balletje slaan. En wil je graag competitie wilt spelen kan dat ook. Om aan alle wensen tegemoet te komen, bieden we verschillende lidmaatschappen. Hiervoor maken we onderscheid tussen Jeugd en Senioren.

De laatste jaren heeft de jeugdafdeling van de TV Peize een sterke ontwikkeling doorgemaakt. We hebben nu ruim 90 enthousiaste kinderen die veel gebruik maken van de tennisbaan. Dit komt mede omdat we in de afgelopen jaren ook tennislessen in de winter zijn gaan aanbieden. Hierdoor blijven de kinderen elkaar het gehele jaar ontmoeten op de tennisbaan en is de drempel na de winter weggenomen. Uiteraard staat het een ieder vrij zijn/haar lidmaatschapsvorm te kiezen, maar als u de kans wilt vergroten dat uw kind enthousiast is en blijft van de tennissport, dan raden wij het All-in pakket aan.

Mede door de inzet van vele vrijwilligers kunnen wij de tarieven laag houden. Van alle seniorleden wordt er een actieve bijdrage verwacht in de vorm van bardiensten, parkonderhoud of als lid van één van de vele commissies. Zo houden wij samen onze gezellige vereniging draaiende. Daarnaast is het ook nog eens erg leuk om te doen.

Voordelen van een lidmaatschap

 • Je kunt het hele jaar rond tennissen.
 • Je kunt tegen betaling tennisles nemen.
 • Je wordt automatisch KNLTB-lid en mag je deelnemen aan KNLTB-competities en -toernooien. DIt geldt niet voor Jeugd Kabouter
 • Je kunt de KNLTB ClubApp op je telefoon gebruiken om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes of een baan reserveren.
 • Je kunt meedoen aan alle clubactiviteiten.
 • Je kunt drie maal per jaar een niet-lid als introducé meenemen.

Aanmelden en opzeggen

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via de knop "Lid worden?" (rechtsboven). Voor alle leden loopt het lidmaatschap van januari t/m december. Nieuwe leden die na 15 juli instromen, betalen de helft van het geldende contributietarief.

Opzeggen
Opzeggen van het lidmaatschap moet vóór 1 december van het lopende seizoen door een mail te sturen naar [email protected]

Wijzigen (alleen jeugd)
Voor jeugd kan tijdens het seizoen tweemaal de lidmaatschapsvorm worden gewijzigd; vóór 31 maart moet je aangeven of je gebruik wilt maken van tennisles. Heb je in de zomer tennisles gehad, maar wil je dat in de winter niet - dan kun je dit vóór 30 september wijzigen. Wijzigingen kan je doorgeven door een mail te sturen naar [email protected] 

Tarieven en ClubCollect
Hieronder vind je een overzicht van de lidmaatschappen en tarieven. Een nadere toelichting vind je verderop. Het innen van de contributie verloopt via Clubcollect. Je ontvangt in maart een betaalverzoek per mail.

Soort lidmaatschap Tarief Toelichting

Jeugd - Kabouter
(Blauw)

€ 3,- per training

Verenigingslid incl. zomer- en winterles (op basis van 8 personen per groep). Geen KNLTB-lid.

Categorie Blauw:

 • 36 x 45 minuten (winter in de sporthal in Peize)

Jeugd - Basis

€ 100,- p/jaar (kan verdeeld worden over 3 termijnen) Verenigings- en KNLTB-lidmaatschap voor jeugd incl. deelname aan competitie, Ouder-Kindtoernooi, clubkampioenschappen en Onlanden jeugdtoernooi.
Jeugd - All-in
(Rood, Oranje, Groen en Geel)

€ 364,- p/jaar (kan verdeeld worden over 12 termijnen)

Als Jeugd - Basis maar nu MET lessen (op basis van 8 personen per groep).

Categorie Rood:

 • 36 x 45 minuten (winter in sporthal Peize)

Categorie Oranje, Groen en Geel:

 • 30 lesuren verdeeld over reguliere en wedstrijdtrainingen
 • In de wintermaanden januari t/m maart wordt er niet regulier getraind
 • Verdeeld over het jaar worden er wedstrijdtrainingen verzorgd buiten de reguliere trainingen om. Bijvoorbeeld in voorbereiding op de competitie
Senior - Standaard € 140,- p/jaar Verenigings- en KNLTB-lidmaatschap voor senioren
Senior - Student € 110,- p/jaar Gereduceerd tarief voor studenten en alleen op verzoek. Hiervoor gelden een aantal voorwaarden.
Senior - Trimtennis € 75,- p/jaar Gereduceerd tarief voor nieuwe seniorleden die de afgelopen vijf jaar geen lid zijn geweest.  Volwaardig lidmaatschap met ter introductie vijf groepslessen.
Senior - Gast € 60,- p/jaar Gereduceerd tarief voor seniorleden van andere verenigingen die ook bij ons willen spelen. Hiervoor gelden een aantal voorwaarden.

 

Lidmaatschap jeugd

Jeugdleden zijn leden die op 1 januari van het kalenderjaar nog geen 17 jaar zijn. Voor de jeugd is het tennissen geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van elk kind. Daardoor leren ze snel het spel spelen. De vijf kleuren brengen hun voortgang in kaart: Blauw, Rood, Oranje, Groen en Geel. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

Blauw

Speciaal voor de jongste kinderen is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen van 4 tot 6 jaar kennis met het tennisspel en de vereniging, waarbij plezier centraal staat. Met verschillende eenvoudige en uitdagende oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden.

Rood

In Tenniskids Rood maken kinderen t/m 8 jaar verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. In Rood maken de kinderen kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden in de Tenniskids competitie World Tour Rood. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6x12 meter). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.  

Oranje

In de volgende fase Tenniskids Oranje wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen van 8 t/m 10 jaar leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een zachte oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan. Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. Zij spelen steeds langere wedstrijden en kunnen in deze fase deelnemen aan de Tenniskids competitie World Tour Oranje.  

Groen

Dit is de laatste fase Tenniskids Groen in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10 tot 12 jaar. Kinderen in deze leeftijd zijn in staat om de hele baan te bestrijken. Er wordt dan ook op een 'hele baan' getennist. Bij de dubbels wordt er gespeeld in het dubbelveld, dus inclusief de tramrails. Techniek, tactiek en atletisch vaardigheden worden in deze fase verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en spelen een steeds belangrijkere rol. De competitie die bij deze fase hoort is de Tenniskids competitie World Tour Groen. Er wordt gespeeld met een zachte groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.  

Geel

Na groen zijn kinderen van 11+ jaar helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de reguliere tennisballen. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen en kunnen meedoen aan de KNLTB-juniorencompetitie.

 

Lidmaatschap senioren

Seniorleden zijn leden die op 1 januari van het kalenderjaar 17 jaar of ouder zijn. Een seniorenlidmaatschap van TV Peize is inclusief het KNLTB-lidmaatschap. Naast activiteiten van de vereniging kun je hiermee ook deelnemen aan de officiële KNLTB-competitie en -toernooien.

Voor het lidmaatschap van senioren bieden we de volgende speciale opties:

Trimtennis
Nieuwe seniorleden bieden we de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met tennis. Je kunt hiervan gebruik maken als je de afgelopen vijf jaar volgens onze administratie geen lid was. Als trimtennisser ben je volwaardig verenigings- en KNLTB-lid en kun je onbeperkt gebruikmaken van onze faciliteiten. Je kunt daarnaast gratis deelnemen aan speciale tennislessen die 3x per jaar op twee opeenvolgende vrijdagavonden gegeven worden. Bevalt het en wil je meer lessen, dan kun je die bijkopen via de trainers. Je lidmaatschap gaat na een seizoen automatisch over in een regulier lidmaatschap.

Studententennis
Ben je 17+ en volg je een voltijds MBO-, HBO- of WO-studie, dan kun je in aanmerking komen voor een speciaal tarief. Stuur daarvoor een mail naar [email protected], samen met je inschrijvingsbewijs van je studie. Dit moet je jaarlijks herhalen om in aanmerking te blijven komen voor dit lidmaatschap.

Gasttennis
KNLTB-leden die al lid zijn van een andere vereniging, kunnen als gast ook bij ons komen tennissen. Leuk als je je bijvoorbeeld samen met één van onze leden wilt voorbereiden op een toernooi. Als gast kun je een heel jaar bij ons tennissen, maar daarvoor gelden wel een aantal voorwaarden. Zo mag je alleen tussen 8 en 19 uur tennissen en altijd met minimaal één lid van TV Peize. Gasten zijn geen officieel lid, zijn daarom vrijgesteld van vrijwilligersdiensten en kunnen niet meedoen aan de clubkampioenschappen.

Een gast kan alleen via een lid van TV Peize worden aangemeld. In de mail daarvoor naar [email protected] moet je ook een kopie van zijn of haar KNLTB-lidmaatschap meeesturen. De regels voor gastspelers zijn opgenomen in het Reglement voor gastabonnement.

Meer informatie