Banen en verlichting

Sinds jaar en dag staat TV Peize bekend om haar uitstekend banen. Daar zijn we maar wat trots op. Het beheer van de banen is in handen van Jaap Koster, onze baancommissaris en groundsman. Hij is bijna dagelijks aanwezig op het park. Voor het onderhoud wordt hij ondersteund door de leden van de Onderhoudscommissie. Het groot onderhoud vindt in maart en november plaats. Hierbij wordt een beroep gedaan op de seniorleden.

Openingstijden banen

De banen zijn het hele jaar open, van maandag t/m zondag van 8 - 23 uur.

Reserveren van een baan

Om te kunnen spelen moet je vooraf een baan reserveren. We maken daarvoor gebruik van het reserveringssysteem van de KNLTB. We adviseren je om hiervoor de KNLTB ClubApp op je telefoon te installeren en eenmalig je KNLTB-clubaccount te activeren. Heb je de ClubApp niet op je telefoon, dan kun je ook op deze website een baan reserveren via de knop Reserveer je baan.

  • Reserveer altijd vooraf een baan, ook als er verder niemand aan het spelen is. Reserveren kun je maximaal 7 dagen van tevoren doen. Je reserveert een baan voor 45 (enkel) of 60 (dubbel) minuten. Voor de dubbel is het nodig dat alle vier de spelers zich registreren anders krijg je maar 45 minuten.
  • Na afloop van deze reservering moet je 5 minuten wachten voordat je een nieuwe baan kunt reserveren. Hiermee zorgen we ervoor dat iedereen aan bod komt. Is er verder niemand op de baan dan mag je uiteraard gewoon doorspelen.

Bespelen en vegen banen

We zijn trots op onze banen en wij willen ze graag het hele jaar bespeelbaar houden. Natuurlijk ziet onze groundsman hierop toe, maar we verwachten dat ook alle tennissers daaraan bijdragen. Daarom:

Lees het Baanreglement

Daarin staat precies waaraan elke speler zich moet houden. Enkele hoofdregels zijn:

  • Kijk op de website of in de ClubApp of de banen open zijn. Soms is het niet mogelijk om de spelen (en te reserveren), zoals bij zware regenval of vorst. Heb je al gereserveerd dan krijg je meestal een bericht als de banen tijdelijk niet beschikbaar zijn.
  • Ga na een bui niet spelen als de banen nog nat zijn. Je mag er zelfs niet op lopen! Wacht tot alle plassen van het banenpaar uit zichzelf zijn verdwenen.
  • In de zomer worden de banen automatisch gesproeid. Je wordt vooraf gewaarschuwd door een zoemer. 
  • Veeg na gebruik de baan met het sleepnet. Moest je door regen stoppen met tennis, veeg dan niet!
  • In het voorjaar wordt de toplaag van onze gravelbanen vernieuwd. In de eerste weken daarna zijn ze nog zacht. Houd daar rekening mee, speel dan geen wedstrijden en maak geen slidings.

Gebruik baanverlichting

Alle zes tennisbanen hebben LED-verlichting. In de gang van het clubhuis hangt een tablet waarop je de verlichting kunt bedienen en een bijbehorende instructie.

  • Doe de verlichting pas kort voor de wedstrijd aan. Een voordeel van LED-verlichting is dat deze niet hoeft op te warmen en de banen direct speelklaar zijn.
  • Vergeet niet om na een wedstrijd de verlichting weer uit te doen, tenzij er uiteraard iemand na je komt.

Meer informatie