Vertrouwenscontactpersoon

 

 

 

Bij TV Peize kunnen we op een ontspannen manier sporten en elkaar ontmoeten. En gelukkig zien wij dat we op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Toch kan het gebeuren dat bepaald gedrag, dat bijvoorbeeld als een grapje begon, vervelend wordt. Het kan zijn dat jij of iemand anders in je omgeving daar onder te lijden heeft. Dan gaat het gedrag over een grens. Voor die gevallen kun je terecht bij onze onafhankelijke vertrouwenspersoon.

 

Even voorstellen

Ik ben Gretha van der Veen, partner van Ate van der Veen (actief bij de tennisvereniging) en moeder van Ewout, Fleur, Daan en Bente. Ik ben sportief, heb zelf jarenlang getennist, maar ik ben nu een vrij actief hardloper en draag de tennisvereniging een warm hart toe. Toen mij werd gevraagd om vertrouwenscontactpersoon te worden, heb ik dan ook meteen ‘ja’ gezegd. Hieronder leg ik uit wat dit inhoudt en wat de werkwijze is.

Wat is ongewenst gedrag?

Plezier in sport en ontmoeten is belangrijk. Gedrag dat dit plezier in de weg staat, is ongewenst. Ongewenst gedrag kan zijn: pesten, seksuele intimidatie, discriminatie en vechten (schoppen, slaan etc.). Kortom gedrag dat niet past binnen onze sportieve vereniging en waar jij of een ander onder lijdt. Overal waar groepen mensen bij elkaar komen, bestaat de kans dat ongewenst gedrag ontstaat. Met het aanwijzen van een vertrouwenscontactpersoon geeft het bestuur aan dat voor dit ongewenste gedrag geen plaats is binnen onze vereniging.

Wanneer neem je contact op?

Als je niet weet hoe je een situatie met vervelend gedrag oplost en het moeilijk vindt om er met je ouders, trainer, coach of een ander over te praten, dan kun je het voorval met mij bespreken. In de allereerste plaats luister ik naar je verhaal. Vooral niet denken dat je zeurt, overdrijft of dat je een verklikker bent. Bij de vertrouwenscontactpersoon kun je altijd terecht en je kunt er zeker van zijn dat alles wat je zegt tussen ons blijft. Samen bekijken we op welke manier je klacht het beste afgehandeld kan worden. Uiteraard is ons gesprek vertrouwelijk en zonder jouw toestemming zal ik geen verdere stappen ondernemen. Wat ik wel altijd moet doen, is dat ik de klacht (zo mogelijk anoniem) moeten melden aan het bestuur.

Hoe kun je mij bereiken?

[email protected] of 06-11063878.

Meer informatie

Meer informatie over het werk van een vertrouwenscontactpersoon vind je op https://www.nocnsf.nl/stream/bijlage-3-functieprofiel-vcp